zondag 15 juni 2014

Jammie, jam!

Mijn dagen zijn gevuld met het lezen van Moby Dick, het verlangen naar de laatste pagina en de droom van het lezen van leuke boeken. Toch vond ik in dit drukke schema een beetje tijd om te beginnen aan een mogelijke nieuwe hobby; het maken van jam. Ik heb een hele grote voorliefde voor jam, sowieso het lekkerste brood beleg wat er bestaat. Er is geen beter begin van de dag dan een start met een geroosterd broodje jam, kopje koffie en een mooi boek (of, vandaag, Moby Dick). Dus ik ben aan de slag gegaan met de basisversie: aardbeienjam. Het was simpeler dan ik dacht. Geen ingewikkelde stappen, alleen de aardbeien en de citroensap in een pan, de lepels en potten steriliseren, de suiker toevoegen en wachten tot het de stollingstempetatuur bereikt (oké, toch nog een beetje opletten dus). Het resultaat: naar mijn smaak iets te slappe (foutje met de stollingstempetatuur?), maar oh zo lekkere zoete jam. En nu snel maar weer een broodje roosteren om het nog een keer te proeven! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten